SEA strategie: Wat is het en hoe zet je een strategie op?

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 82 succesvolle projecten

SEA Strategie: Wat je moet weten om succesvol te zijn

Als bedrijf wil je je online zichtbaarheid vergroten en meer conversies genereren. Een effectieve strategie hiervoor is Search Engine Advertising (SEA), die klanten activeert die momenteel op zoek zijn naar producten of diensten die hun bedrijf aanbiedt. In deze blog zullen we ingaan op wat SEA is, waarom een goede SEA strategie nodig is, hoe je een efficiënte SEA campagne opzet via google ads en of je een SEA campagne zelf moet doen of uitbesteden. Ten slotte zullen we ook ingaan op de diensten die Tools2Grow aanbiedt voor een effectieve SEA strategie. 

Wat is Search Engine Advertising (SEA)?

Search Engine Advertising (SEA) is een vorm van online adverteren waarbij bedrijven advertenties plaatsen bij zoekmachines om hun producten en diensten te promoten. SEA maakt gebruik van betaalde advertenties die worden gekocht bij zoekmachines. SEA wordt vaak via Google Ads gedaan. Binnen SEA wordt gebruikgemaakt van de betaalmodellen Cost-Per-Click (CPC) en Cost-Per-Thousand Impressions (CPM). CPC is een betaalmodel waarbij bedrijven betalen per klik op hun advertentie, terwijl CPM een betaalmodel is waarbij bedrijven betalen per 1000 impressies van de advertentie. Het verschil tussen SEA en Search Engine Optimization (SEO) is dat SEA meer gericht is op het bereiken van de doelgroep door middel van betaalde advertenties. SEO is meer gericht op het verbeteren van de organische zoekresultaten. SEA is betaald en daardoor kom je met SEA hoger in de zoekmachines. Hierdoor wordt je sneller gezien, krijg je meer verkeer op je website waardoor je ook meer omzet draait.

Waarom is een goede SEA strategie nodig?

Met een goede SEA strategie kun je je online zichtbaarheid vergroten, je merkbekendheid verhogen en meer gericht verkeer naar je website genereren. De juiste zoektermen gebruiken in je SEA-campagnes kan helpen om je producten of diensten te concurreren met andere bedrijven in de online markt. Met SEA kun je ook je conversies verhogen en de Return on Investment (ROI) verbeteren. 

SEA strategie

Een stappenplan voor een efficiënte SEA campagne

  1. Om een effectieve SEA campagne op te zetten is het belangrijk om eerst je doelstellingen te bepalen. Wat wil je bereiken met je campagnes?
  2. Vervolgens is het belangrijk om je doelgroep te analyseren. Wie is je ideale klant en hoe kun je hen bereiken?
  3. Daarnaast is het belangrijk om een zoekwoordanalyse uit te voeren. Welke zoekwoorden zijn relevant voor je producten of diensten?
  4. Dan is het tijd om je campagne-instellingen te bepalen, zoals de targeting, het budget, de biedstrategieën, etc. Met SEA moet je ook creatieve advertenties maken op Google ads, die aantrekkelijk en relevant zijn.
  5. Ten slotte is het belangrijk om je campagnes te monitoren en te optimaliseren. Meet de resultaten en pas de campagnes aan voor betere prestaties.

SEA campagne zelf doen of uitbesteden?

Bedrijven kunnen kiezen of ze een SEA campagne zelf willen beheren of deze willen uitbesteden aan een professioneel bureau. Er zijn voordelen en nadelen aan beide opties. Als je kiest voor zelfbeheer, heb je meer controle over de campagnes, maar je moet ook de complexiteit van SEA begrijpen en de vereiste kennis en ervaring hebben. Als je kiest voor uitbesteding heb je meer tijd om andere taken uit te voeren, maar je bent ook meer geld kwijt. Je moet de kosten van het uitbesteden vergelijken met de Return on Investment (ROI) van zelf beheerde campagnes.

SEA campagne opzetten? Tools2Grow helpt je graag!

Tools2Grow is een fullservice online marketing bureau dat je kan helpen bij het toepassen van online marketing . We bieden diensten naast SEA ook diensten aan zoals SEO, Social media en website bouwen.  Met Tools2Grow kun je meer resultaat bereiken met minder inspanning en tijd. Als je meer wilt weten over de diensten die zij aanbieden, neem dan contact met ons op en wie weet helpen wij jouw onderneming met groeien!

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?

Share this story: