SEO uitbesteden?

Wil jij meer rendement uit SEO halen en zorgen dat je hoger rankt in Google? Kies dan voor SEO uitbesteden bij Tools2Grow en haal de beste resultaten!

 • Wij ontzorgen jou van A tot Z
 • Beste resultaat dankzij ervaren specialisten
 • Wij kennen de belangrijkste SEO  ontwikkelingen

Bekend van: 

Gratis advies? Start nu:

"*" geeft vereiste velden aan

 • 10+ jaar SEO-ervaring
 • 9.6 beoordeeld door klanten
 • Meer dan 200 topposities in Google

Wat is SEO uitbesteden?

SEO uitbesteden (ook wel zoekmachine optimalisatie uitbesteden) is het proces van zoekmachine optimalisatie uit handen geven aan een professional. Dit kan een online marketing bedrijf zijn, maar ook een freelancer.

Wanneer je SEO uitbesteed, zullen de volgende diensten onder handen worden genomen door de SEO professional:

 1. Optimaliseren technische aspecten website
  De SEO professional zal de technische aspecten van je website verbeteren en zo de algehele gebruiksvriendelijkheid optimaliseren.
 2. Zoekwoorden onderzoek uitvoeren
  Indien nodig zal de SEO professional een zoekwoordenonderzoek uitvoeren. Aan de hand hiervan wordt bepaald op welke zoekwoorden gefocust wordt.
 3. Content schrijven
  Vervolgens zal de SEO professional ook zorgen voor de juiste content op je website. Hiervoor zal hij/zij gebruik maken van de zoekwoorden die goed scoren.
 4. Backlinks vergaren
  Tot slot zal de SEO specialist ook backlinks vergaren. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. Dit is een effectief en belangrijk onderdeel van SEO.

Het uiteindelijke doel van bedrijven die SEO uitbesteden is dus om ervoor te zorgen dat hun website beter gevonden wordt in de zoekresultaten van zoekmachines, wat kan leiden tot meer bezoekers op de website en mogelijk ook meer conversies en omzet voor hun bedrijf.

seo uitbesteden

Waarom is SEO belangrijk?

SEO is cruciaal voor het verbeteren van de online zichtbaarheid van uw website. Het trekt niet alleen kwaliteitsverkeer aan, maar is ook essentieel voor het creëren van een positieve gebruikerservaring, wat weer leidt tot hogere conversiepercentages. Dit zal uiteindelijk zorgen voor groei van je bedrijf!

Waarom SEO uitbesteden?

Er zijn verschillende redenen waarom seo laten doen aantrekkelijk kan zijn voor je bedrijf. Eerder in de blog werd al benoemd dat het veel tijd bespaart om een SEO professional met de nodige kennis in te huren. De wereld van online marketing verandert voortdurend. In het verleden werden heel andere technieken gebruikt dan nu. Je doet er dan ook goed aan om SEO te laten doen door iemand die de trends op de voet volgt.

Wanneer je SEO uitbesteed, dien je er wel rekening mee te houden dat SEO uitbesteden tijd kost en dat je dus op korte termijn niet heel veel resultaat zult zien. Een goede SEO strategie kost namelijk tijd en geduld, maar zal op lange termijn veel opleveren. Het is dus wel belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en vertrouwen in het bedrijf waar je SEO aan besteedt.

De componenten van SEO uitbesteden

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden bestaat uit verschillende componenten die elkaar versterken. Je kunt ervoor kiezen om slecht een onderdeel echt aan te pakken, maar je zult de beste resultaten behalen wanneer je een combinatie doet. Binnen SEO spreken we van on-page SEO en off-page SEO.

On-page SEO: Dit omvat het optimaliseren van content op je website. Om dit goed te kunnen uitvoeren is een effectieve contentstrategie, gericht op relevante zoekwoorden en gebruiksintentie nodig.

Off-page SEO: Dit betreft alle zaken buiten je website om. Het gaat hierbij om het vergaren van backlinks om zo de domein autoriteit van je website te verhogen. 

Bij zoekmachine optimalisatie zijn er drie belangrijke componenten, namelijk content, linkbuilding en technische SEO.

Content

Het creëren van waardevolle, relevante content is essentieel voor een succesvolle SEO-strategie. Content moet aansluiten bij de zoekintenties van je doelgroep en waarde bieden. Om dit goed te kunnen doen, kun je seo teksten uitbesteden. 

Linkbuilding

Kwalitatieve backlinks zijn van groot belang voor je domein autoriteit en helpen jouw positie in de zoekmachine rankings te verbeteren. Een strategische aanpak van linkbuilding is dus cruciaal.

Technische SEO

Technische aspecten zoals website snelheid, mobiele responsiviteit en schema markup spelen een belangrijke rol. Een technisch geoptimaliseerde website is cruciaal voor goede prestaties in zoekmachines.

De voordelen van SEO laten doen

Er zijn vele voordelen van SEO uitbesteden aan professionals. Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste voordelen.

 1. Meer kennis en ervaring
  Professionals die zich bezighouden met SEO hebben vaak meer kennis en ervaring op het gebied van SEO dan de gemiddelde ondernemer. Daarmee kunnen zij uiteindelijk betere en snellere resultaten boeken.
 2. Tijdsbesparing
  Door SEO uit te besteden bespaar je een hoop tijd. Deze tijd kun je gebruiken voor andere belangrijke taken binnen je bedrijf.
 3. Sterkere online zichtbaarheid
  Door je SEO te laten uitbesteden versterk je je online zichtbaarheid. Dit leidt uiteindelijk tot een hogere omzet.

Wat zeggen onze klanten?

De kosten van SEO uitbesteden

De kosten voor SEO uitbesteden kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan het tarief per uur of per project variëren, afhankelijk van de aanbieder en de gevraagde diensten. Ook kan het tarief afhangen van de grootte en complexiteit van je website en de gewenste doelstellingen.

Hieronder vind je een indicatie van de kosten voor SEO uitbesteden, kijkend naar verschillende situaties.

Kleine website met weinig concurrentie
Heb je een kleine website met weinig concurrentie? Bijvoorbeeld een kleine lokale webshop. Dan is het uitbesteden van SEO al mogelijk vanaf een klein bedrag per maand. Er is dan namelijk niet zo veel nodig om de concurrenten voor te zijn op Google.

Grotere website met veel concurrentie
Heb je een grotere website met veel concurrentie? Bijvoorbeeld een landelijke webshop. Dan is er wel wat meer voor nodig om boven de concurrentie uit te stijgen. Het uitbesteden van SEO zal dan al wat meer kosten. Voornamelijk het vergaren van goede backlinks is wat het kostenplaatje hoger maakt dan bij een website met weinig concurrentie

Het is verstandig om vooraf goed te onderzoeken wat de kosten zijn voor het uitbesteden van SEO en wat je hiervoor terug kunt verwachten. Vaak zal de partij waarbij je SEO laat uitbesteden je een offerte geven. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

 

Wat krijg je ervoor terug?

Door SEO te laten doen ben je verzekerd van een goede SEO-strategie. Dit biedt vervolgens een hoge ROI. Lange-termijn voordelen omvatten een toename in kwaliteitsverkeer, verbeterde zichtbaarheid en autoriteit, en hogere conversiepercentages. Zeker de investering waard dus!

Onze partners:

SEO in 2024: wat worden de verwachtingen?

Ook in 2024 is zoekmachine optimalisatie enorm belangrijk. Wij verwachten de volgende trends te zien in SEO in 2024;

Gebruikerservaring belangrijker dan ooit

Google legt steeds meer nadruk op de gebruikerservaring. Websites die snel laden, mobielvriendelijk zijn, en een intuïtieve gebruikersinterface bieden, zullen waarschijnlijk beter scoren in zoekmachineresultaten.

AI en Machine Learning

De toepassing van kunstmatige intelligentie en machine learning in zoekalgoritmen zal verder toenemen. Dit betekent dat SEO-strategieën nog nauwkeuriger moeten aansluiten op gebruikersintenties en -gedrag.

Integratie van SEO met andere marketingkanalen

SEO zal meer geïntegreerd worden met andere marketingkanalen, zoals sociale media en e-mailmarketing, om een holistische en coherente online aanwezigheid te creëren.

Long-Form content

Diepgaande, goed onderzochte long-form content die echte waarde biedt, zal waarschijnlijk blijven scoren in zoekmachines. Dit type content helpt bij het vestigen van autoriteit en het bevorderen van gebruikersbetrokkenheid. Je kunt seo teksten uitbesteden om de beste resultaten te behalen!

Wij werken voor oa:

Klanten beoordelen Tools2Grow met een

Tools2Grow
5.0
Gebaseerd op 42 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Ook SEO laten uitbesteden?

Wil jij jouw bedrijf ook online laten groeien? Maar weet je niet goed hoe je dit aan kunt pakken? Dan ben je bij Tools2grow aan het juiste adres! Wij zorgen voor de juiste strategie voor jouw bedrijf, zodat jouw website snel beter zal scoren in Google. Benieuwd wat wij precies voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Veel gestelde vragen

SEO vereist gespecialiseerde kennis en ervaring. Door het uit te besteden aan experts, kunt u profiteren van hun deskundigheid, bespaart u tijd en zorgt u voor een professionele aanpak die vaak effectiever is dan wanneer u het zelf probeert te doen zonder diepgaande kennis van SEO.

SEO is een langetermijnstrategie. Meestal duurt het enkele maanden voordat de eerste duidelijke resultaten zichtbaar zijn. Dit hangt af van vele factoren, waaronder de huidige staat van uw website, de concurrentie in uw branche, en de specifieke strategieën die worden toegepast.

Succes kan gemeten worden aan de hand van verschillende metrics, zoals verbeteringen in zoekmachine rankings, toename in organisch verkeer, en een stijging in conversies en leads vanuit uw website.