Professionele website laten bouwen

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 82 succesvolle projecten

Een professionele website laten bouwen

Een professionele website is van groot belang voor organisaties die online het verschil willen maken. De website van een bedrijf is als ware het visitekaartje en daarom is het van groot belang om hierin het verschil te maken. Een site die je doordacht en goed hebt ontworpen, functioneel is en betrouwbaarheid uitstraalt, is voor de bezoeker aantrekkelijker. 

Het hebben van een professionele website is van belang omdat het de eerste indruk is die potentiële klanten van je bedrijf krijgen. Een goed ontworpen site wekt vertrouwen en geloofwaardigheid op, wat superbelangrijk is om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden voor jouw bedrijf. Daarnaast biedt het een platform om informatie te delen, producten of diensten te presenteren en contact te leggen met je doelgroep!

Deze blog zal dieper ingaan op de verschillende elementen van een professionele website, van het ontwerp en de navigatie tot de inhoud en de gebruikservaring. We zullen bespreken waarom het belangrijk is om in een goede website te investeren en hoe dit kan bijdragen aan het succes van je bedrijf. Wil jij graag een professionele website op maat laten maken? Bij Tools2Grow kan het!

professionele website laten bouwen

 

Een professionele website laten bouwen - wat houdt het in?

In bovenstaande tekst hebben we je al een beetje meegenomen in het belang van het hebben van een professionele website. Het is belangrijk dat de website die jij hebt voor je bedrijf waarde biedt voor de klant. Daarnaast moet de website gebruiksvriendelijk zijn, wanneer dit niet zo is zijn bezoekers sneller geneigd om de website te verlaten en zo loop jij potentiële klanten mis. 

Het is belangrijk dat bedrijven, die online actief zijn, bewust zijn van het belang van een goede website. Wanneer een website er goed en professioneel uitziet, draagt dit bij aan het imago van jouw bedrijf. Het aller belangrijkste is dat potentiële klanten een positieve associatie hebben met jouw website en bedrijf. 

Er is een verschil tussen het zelf bouwen van een website en het inschakelen van een professional voor het bouwen van een website. Bij het bouwen van een goed werkende website komt veel ervaring en expertise kijken. Als je zelf een website bouwt, heb je meestal minder opties en kun je niet zo goed profiteren van de kennis en ervaringen van een professional. Als je een professional inschakelt om je website te bouwen, kun je profiteren van hun expertise en kennis van de nieuwste technologieën en trends in het laten bouwen van een professionele website.

De kenmerken van een professionele website 

Er zijn verschillende aspecten waar een professionele website aan moet voldoen, het belangrijkste hierbij is dat de gebruiker een goede ervaring krijgt wanneer de bezoeker de website bezoekt. Wij zetten de drie belangrijkste kenmerken voor jou op een rijtje!

Gebruikerservaring 

Wij hebben het al kort over de gebruikerservaring op een website gehad, dit is enorm belangrijk. Wanneer de gebruiker een slechte website ervaart dan loop je een potentiële klant mist.

Laadsnelheid 

Een onderdeel van de gebruikerservaring is de laadsnelheid van een website. Wanneer de website een snelle laadtijd heeft zijn gebruikers minder snel geneigd de website te verlaten

Mobielvriendelijk 

Tegenwoordig zijn mensen meer actief op de mobiel dan op een laptop. Het is belangrijk hierop in te spelen. Zorg ervoor dat het design van jouw website gebaseerd is op de mobiel 

 

Nieuwe website laten maken - verbeter jouw online vindbaarheid!

Een nieuwe website laten maken is niet alleen een upgrade voor jouw bedrijf, maar ook een slimme zet om je online vindbaarheid te verbeteren binnen de zoekmachine van Google. Een sterke online aanwezigheid is tegenwoordig superbelangrijk voor het aantrekken van bezoekers en potentiële klanten.

Een goede website draagt bij aan de online vindbaarheid doordat zoekmachines, zoals Google, waardevolle en relevante inhoud waarderen. Dit zal resulteren in een hogere positie in zoekresultaten, wat uiteindelijk de zichtbaarheid vergroot! Door dat je hoger in de zoekmachine staat kunnen potentiële klanten en bezoekers jouw bedrijf makkelijker vinden waardoor je sneller meer website bezoekers hebt. 

Om de online vindbaarheid in het algemeen te verbeteren, is het belangrijk om aandacht te besteden aan zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO genoemd. SEO omvat verschillende strategieën en technieken om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Dit is onder andere het gebruik van relevante zoekwoorden, het creëren van goede content, het verbeteren van de technische aspecten van je site en het opbouwen van kwaliteitsvolle backlinks.

Contentoptimalisatie - voor jouw professionele website

Contentoptimalisatie op de website kan worden beschouwd als een van de belangrijkste aspecten binnen SEO. Binnen de content die je plaatst op de website kan je zoekwoorden verwerken. Deze zoekwoorden zorgen ervoor dat Google herkent waar de content over gaat en op deze manier kan je sneller worden weergegeven wanneer een persoon een zoekopdracht invoert binnen de zoekmachine. Het is daarom belangrijk om de zoekwoorden in je branche te onderzoeken en hier op in te spelen. 

De bekendste vorm bij het inzetten van content is door middel van blogs. Blogs bieden een goede mogelijkheid om zoekwoorden in te verwerken. Hierbij is het wel belangrijk om van tevoren een goed zoekwoorden onderzoek te doen. Door een zoekwoorden onderzoek te doen weet je welke zoekwoorden belangrijk zijn voor klanten en waar veel zoekvolume op zit. De zoekwoorden met een hoge zoekvolume kan je verwerken als hoofdzoekwoord in de tekst, daarnaast kan je de tekst aanvullen met zoekwoorden die ook hoog scoren in dezelfde categorie. Bij Tools2Grow kan je SEO laten uitbesteden!

Linkbuilding - professionele website laten bouwen 

Wanneer je de content op de website volledig hebt geoptimaliseerd en hebt ingezet is het tijd om te beginnen aan de volgende fase binnen SEO, namelijk linkbuilding! Bij linkbuilding wil je zorgen voor autoriteit op de website, dit kan je doen door het vergaren van verwijzingen van andere websites. Op deze manier weet Google dat andere websites over jou praten en straal je autoriteit uit in de branche waarin jouw website actief is. 

Wanneer je wil starten met linkbuilding is het belangrijk eerst het interne link profiel op orde te hebben. Dit kan worden gedaan door in een blog te verwijzen naar je eigen pagina’s op de website. Wanneer jouw interne link profiel op orde is kan deze worden aangevuld door verwijzingen te krijgen. Dit kan je doen door middel van outreach naar andere website-eigenaren. Meestal is dit in ruil voor geld. 

 

Professionele website laten bouwen - zo doe je dat!

Wanneer je graag een professionele website wil bouwen of laat bouwen is het belangrijk om te weten welke acties hiervoor nodig zijn. Wanneer jij met jouw bedrijf een echt professionele website wil met verschillende tools of gave visuals en zelf weinig ervaring hebt, dan raden wij het aan om de professionele website uit te besteden aan website bouwers. Op deze manier weet jij zeker dat jouw website een professionele uitstraling heeft. 

Wanneer je er toch voor kiest om zelf een professionele website te laten bouwen is het belangrijk om te weten wat je zelf kan doen om een zo professioneel mogelijke website te hebben. Het kan ook zo zijn dat je al een eigen website hebt, maar dat je deze nog niet professioneel vindt ogen. Hierbij kan je ervoor kiezen om een aantal updates uit te voeren die ervoor kunnen zorgen dat jouw website toch een professionele uitstraling heeft. 

Een marketing bureau - professionele website laten bouwen 

Er zijn veel voordelen bij een online website laten maken. Je kunt meer conversies en klanten genereren, je online vindbaarheid verbeteren, een sterkere merkidentiteit opbouwen en veel meer. Online ondernemen wordt met de dag belangrijker en daarom is het hebben van een professionele website essentieel voor een winstgevende onderneming.

Bij een nieuwe website laten maken, is het belangrijk dat je een professional inschakelt met de juiste kennis en ervaring om websites te bouwen. Er zijn verschillende stappen die je moet nemen om de juiste persoon of bedrijf te vinden en selecteren. Je moet bijvoorbeeld gebruik maken van zoekmachines, referenties checken, portfolio's bekijken, reviews lezen en offertes vergelijken. Als je eenmaal iemand of een bedrijf hebt gevonden, moet je ook vragen stellen om ervoor te zorgen dat je de juiste persoon of het juiste bedrijf hebt geselecteerd. Je kan online veel websitebouwers vinden, maar ze zijn niet allemaal zo betrouwbaar als ze zeggen.

Stappenplan voor het verbeteren van jouw website!

Een keer in de zoveel tijd is het belangrijk om de website van jouw bedrijf weer onder de loep te nemen. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat jouw website nog beter aansluit op de behoeften en wensen van jouw klanten. Wanneer jouw website hierop aansluit kan je er namelijk voor zorgen dat je meer conversie creëert op jouw website. Wanneer je jouw website wil verbeteren dan is het belangrijk om naar verschillende aspecten te kijken. Wij zetten een aantal stappen voor jou op een rijtje!

professionele website laten bouwen

Stap 1 - Zorg voor een overzichtelijke website 

Wanneer een potentiële klant voor de eerste keer jouw website bezoekt, is het belangrijk om voor een overzichtelijke website te zorgen. Wanneer jouw website overzichtelijk overkomt en de klant meteen het doel van de website ziet, zijn de potentiële klanten minder snel geneigd om af te haken. 

Stap 2 - Maak jouw website mobielvriendelijk!

Tegenwoordig is bijna iedereen in bezit van een mobiele telefoon. Daarom is het belangrijk om jouw website in te richten op basis van een mobiele telefoon. Zorg er hierbij echt voor dat jouw website mobiel vriendelijk is. Steeds meer mensen voeren zoekopdrachten in Google in op de mobiele telefoon en steeds minder mensen op de desktop. Daarom is het belangrijk om jouw website mobielvriendelijk te maken. 

professionele website laten bouwen

Stap 3 - Plaats relevante content 

Het klinkt als een logische stap, maar dit kan er bij sommige website beheerders bij inschieten. Het is enorm belangrijk om content te plaatsen die relevant is tot de producten of diensten die jij op de website verkoopt. Hierbij is het niet alleen belangrijk om relevante content te plaatsen, maar ook regelmatig te plaatsen. Op deze manier laat je aan Google weten dat jij actief bezig bent met jouw website en waarde toevoegt voor jouw website bezoekers

Stap 4 - Maak duidelijke call to actions 

Wanneer je duidelijke call to actions plaatst op jouw website kan je ervoor zorgen dat website bezoekers sneller tot aankoop overgaan. Hierbij is het interessant om call to actions te plaatsen in teksten op de website of op de homepagina. Wanneer je goede call to actions plaatst kan de conversie van de website worden verhoogd. 

Stap 5 - Zorg voor een goede website structuur 

Een goede website structuur zorgt ervoor dat klanten zich gemakkelijk wegwijs kunnen maken. Dit is belangrijk wanneer zij op zoek zijn naar bepaalde producten of diensten. Daarnaast wordt het ook door Google gewaardeerd wanneer de website een goede structuur heeft. Hierdoor kan Google beter jouw URL’s indexeren. Dit is dus zowel belangrijk voor de bezoeker als voor jouw positie in Google. 

 

Belangrijkste punten - websites laten maken 

Wanneer je een professionele website laat maken door een website bouwer is het belangrijk om duidelijk jouw wensen en behoeften mee te geven wanneer het aankomt op jouw website. Je geeft de regie uit handen en daardoor is het erg belangrijk om aan te geven wat jouw verwachtingen zijn. Er zijn een aantal punten die extra aandacht vereisen in tegenstelling tot andere punten. Neem daarom onderstaande punten goed en duidelijk mee in een gesprek met jouw professionele website bouwer. 

De gebruikers ervaring op een professionele website 

De gebruikerservaring is een van de belangrijkste onderdelen op een professionele website. De gebruikerservaring zorgt ervoor dat potentiële klanten met een positief gevoel op de website komen en de website verlaten. Wanneer je een professionele website wil laten bouwen, is het belangrijk dit aan te geven. Op deze manier laat je aan de website bouwer merken dat dit een belangrijk onderdeel voor jouw website is. 

Een professionele website laten bouwen, hierbij is de gebruikerservaring enorm belangrijk. Wat hierbij een grote rol speelt, is de laadsnelheid van een website. Dit kan namelijk een van de grootste irritaties zijn bij website bezoekers. Daarnaast is het belangrijk om het simpel te houden en niet te veel gebruik te maken van pop-ups. Pop ups kunnen zorgen voor een irritatie bij de website bezoeker. Wel is het hierbij belangrijk om voor voldoende interactie te zorgen, maar niet te veel. Zorg hierbij voor een goede balans. 

Professionele website laten bouwen

Een unieke huisstijl voor een unieke professionele website

Een professionele website laten bouwen, hierbij is het hebben van een unieke huisstijl enorm belangrijk. Wanneer je een nieuwe professionele website hebt, is het belangrijk dat je bezoekers jouw merk herinneren. Door een opvallende en unieke huisstijl onderscheid jij je van de concurrenten. Een statische website en saaie kleuren is hierbij echt verleden tijd. Bij een online website laten maken, is het belangrijk hier jouw specifieke wensen bij door te geven. Denk hierbij aan jouw huisstijl, op deze manier weet de website bouwer welke stijl er aangehouden moet worden. 

Content is the key - professionele website laten bouwen

In de tekst is het al eerder verteld, maar content is echt the key! Bij een professionele website laten bouwen is het belangrijk door te geven dat je voldoende en relevante content op jouw website wil. Content zorgt ervoor dat jouw bezoeker voldoende informatie ontvangt en dat jouw website beter vindbaar is in Google. 

Content omvat alle inhoudt van de website, denk hierbij aan de producten, afbeeldingen maar ook tekst en video’s. Het is alle inhoud van de website die je kan zien en lezen. Een professionele website zonder content, is niet relevant en biedt de bezoeker weinig informatie. Bij websites laten maken, is het belangrijk hierin een duidelijke opdracht te geven naar de website bouwer, zodat de relevante content geplaatst kan worden. Houd er rekening mee dat het belangrijk is deze content up-to-date te houden.  Eerder in de tekst hebben wij gedeeld dat je de SEO kan uitbesteden bij Tools2Grow, maar als jij jouw content een extra boost wil geven kan je de SEA ook laten uitbesteden!

 

Professionele website laten bouwen - wat zijn de kosten?

Een website laten maken goedkoop, is iets wat veel bedrijven willen. Maar wat zijn nou de realistische kosten wanneer het gaat om websites laten bouwen? Het bouwen van een professionele website kost verschillende bedragen. Het hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van de website, het ontwerp, de functionaliteiten en het bedrijf dat je inschakelt om je website te bouwen. 

Een website laten maken kan goedkoop De gemiddelde prijs voor een eenvoudige website is tussen de €500 en €2.000. Voor een website met meer functionaliteiten zoals een webshop of een online boekingssysteem kan de prijs oplopen tot €5.000 of meer. Als je zelf je website bouwt hoef je een stuk minder te betalen, maar je mist dan wel de ervaring en expertise waardoor je website er mogelijk een stuk minder professioneel uitziet

 

Website onderhoud: essentieel voor blijvend online succes

Een keer in de zoveel tijd is het belangrijk om de website te onderhouden om het succes van jouw website te behouden. Dit zorgt er voor dat jouw website relevant blijft en je jouw website van recentelijke content voorziet. Daarnaast is het ook belangrijk om met jouw professionele website-updates uit te voeren. Op deze manier zorg je ervoor dat de snelheid van de website gewaarborgd wordt. Daarnaast is het belangrijk om de content op de website up-to-date te houden. Dit zorgt ervoor dat er relevant content geplaatst blijft worden. Daarnaast is het belangrijk om het link profiel te behouden en uit te breiden, zo laat je aan Google weten dat jouw professionele website autoritair is. 

Up-to-date content voor een professionele website

Al eerder in de tekst is het besproken dat het belangrijk is om jouw website van content te voorzien. Hierbij is het belangrijk dat de content up-to-date is en regelmatig relevante content wordt geplaatst. Dit kan worden gedaan door maandelijks oude content te vernieuwen en iedere week nieuwe content te plaatsen. Deze content kan over verschillende onderwerpen gaan die relevant zijn tot de inhoud van jouw website en past bij de producten/diensten die jij verkoopt. 

Laadsnelheid - voor een optimale gebruikers ervaring!

Een goede laadsnelheid is belangrijk om op deze manier het gebruikersgemak van de website bezoeker te waarborgen. De websitesnelheid kan behoud worden door regelmatig updates uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat jouw website is voorzien van de meest recente updates en dit zorgt in veel gevallen ook voor een snellere laadtijd.

Over het algemeen wordt er aangeraden om met de snelheid van de website rond de twee seconden te hebben. Veel websites hebben een laadtijd van vijf seconden en halen hierdoor niet de aangeraden twee seconden. 

Een natuurlijk link profiel - zo bouw jij autoriteit op 

Een professionele website laten bouwen, daar hoort het interne en externe link profiel ook zeker bij! Het is belangrijk voor professionele websites om er voor te zorgen dat er een zo natuurlijk mogelijk backlink profiel is. Dit houdt zowel de inkomende als uitgaande links in. De laatste tijd zien wij een verschuiving van kwantiteit links naar kwaliteit links. 

Er zijn verschillende strategieën wanneer het gaat om backlinks. Bij een professionele website laten bouwen, is het belangrijk om hierin jouw wensen te bespreken en een goede strategie te kiezen die past bij de branche waarin jij actief bent. Om een concurrentie onderzoek te doen met betrekking tot linkbuilding, kom jij erachter welke links jouw concurrenten gebruiken. Op deze manier kan jij bepalen welke soort links interessant zijn om toe te passen bij een professionele website laten bouwen. 

 

Websites laten maken - de trends van 2024!

Een professionele website laten bouwen, is dat jouw plan voor 2024? Dan is het belangrijk om bewust te zijn van een aantal trends die bij het bouwen van een professionele website horen. Op deze manier speel je beter in op de aankomende trends en hierdoor ook op de gebruikerservaring. Wij zetten de professionele website trends van 2024 voor jou op een rijtje!

professionele website laten bouwen

Trend 1 - Illustraties die zorgen voor diepte 

Wanneer we kijken naar 2024 zien we dat er veel gebruik wordt gemaakt van illustraties. Met de opkomst van ChatGPT, kunnen er veel grafische designs gemaakt worden die in het begin niet konden. Hierdoor spelen website-eigenaren met veel illustraties. Enkele illustraties die hierbij opvallen zijn illustraties die zorgen voor diepte. Dit betekent dat er echt gebruik wordt gemaakt van grafische 3D-beelden om de website een unieke twist te geven, 

Trend 2 - Meer gebruik van afbeelding 

Ook zien we dat website-eigenaren ervoor kiezen steeds meer afbeeldingen in teksten te gebruiken. Hierbij zien we vooral grafische beelden terug komen en beelden die veel waarden toevoegen aan de content van de website. Op deze manier wordt het voor de lezer sneller duidelijk waar een tekst over gaat en dit zorgt ervoor dat de gebruiker van de website een betere ervaring krijgt. 

Trend 3 - Een nog snellere laadtijd!

De laadtijd van een website is in 2023 al ontzettend belangrijk, wat we voor 2024 opmerken is dat het belangrijk is dat de snelheid van de website nog sneller is. Bezoekers willen snel antwoord op de zoekopdracht en hebben geen tijd om te wachten op trage websites. Daarom is het belangrijk dat de website-eigenaren zorgen voor een snelle laadtijd, nog sneller dan dat ze gewend waren. Dit zorgt voor een professionele website.

 

Toe aan een professionele website? - Tools2Grow helpt!

Tools2Grow helpt bedrijven groeien door het efficiënt inzetten van onlinemarketing kanalen. Je kan bij Tools2Grow ook terecht voor het bouwen van je website, het verbeteren van je website, het opzetten van digitale marketingstrategieën en meer. Wat Tools2Grow bijzonder maakt, is dat ze een persoonlijke benadering hanteren en altijd met je samenwerken om je doelen te bereiken.

Wij hebben al meerdere bedrijven geholpen met het bouwen van een professionele en winstgevende website. Als je dus een professionele website wilt laten bouwen, neem dan contact op met Tools2Grow. Samen kijken we naar jouw doelstellingen. Gebaseerd op jouw wensen en behoeftes bouwen we een professionele en logische website. Hebben wij jouw interesse weten te wekken? Neem dan contact op!

professionele website laten bouwen

Het hebben van een professionele website draagt in het algemeen bij aan de vindbaarheid in Google. Wanneer de content op orde is en er gebruik wordt gemaakt van zoekwoorden, zal de website sneller worden getoond bij een zoekopdracht. Maar ook de interne site structuur, het backlinkprofiel en de laadsnelheid zorgen er voor dat jouw website hoger in de zoekmachine komt wanneer jij er voor zorgt dat je deze aspecten van de website hebt geoptimaliseerd.

De mobielvriendelijkheid van de website kan de gebruikerservaring in het algemeen verbeteren. Dit komt doordat de meeste zoekopdrachten in Google worden uitgevoerd vanaf een mobiele telefoon. Daarom is het belangrijk om een website te bouwen gebaseerd op de mobielvriendelijkheid. Wanneer een website niet mobielvriendelijk is kan dit ervoor zorgen dat de website niet optimaal werkt.

De uitstraling van een website kan veel met de eerste indruk van een website bezoeker doen. Wanneer de website professionele kenmerken heeft zoals mooie afbeeldingen of visuals kan dit de eerste indruk sterk beïnvloeden. Daarnaast is het belangrijk om een snelle laadtijd te hebben en een duidelijke structuur zodat dit voor de gebruiker overzicht biedt.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?

Share this story: