Klantreis

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 250 succesvolle projecten

Klantreis

De klantreis is de reis die een klant aflegt  vanaf het moment dat hij of zij voor  het eerst contact heeft  met een bedrijf tot en met het moment dat hij of zij een  product of dienst koopt en na afloop mogelijk nog  contact heeft met het bedrijf. De  klantreis is een belangrijk concept in  de marketing, omdat het kan helpen om te begrijpen hoe klanten met een bedrijf interacteren.  Zo kan gekeken worden  waar mogelijke verbeterpunten liggen in het aanbod van producten en diensten.

De klantreis bestaat uit verschillende fasen, die elk hun eigen uitdagingen en mogelijkheden bieden voor bedrijven. Deze fasen zijn vaak gegroepeerd in  vier categorieën: awareness, consideration, decision en loyalty.

In de awareness-fase is  de klant zich vaak nog niet bewust van het bestaan van een bepaald product, dienst of van het bedrijf dat  dit aanbiedt. In deze fase is het doel van een bedrijf om  de aandacht van de klant te trekken en om aan hem of haar te laten zien dat het product of de dienst relevant is voor zijn of haar behoeften. Dit kan bijvoorbeeld door middel van advertenties, social media of gerichte mails. LinkedIn marketing uitbesteden of Facebook adverteren uitbesteden aan Tools2Grow zijn twee manieren om de aandacht te trekken van potentiële klanten. 

In de consideration-fase is  de klant zich bewust van het bestaan van het product of de dienst, en is hij of zij aan het  overwegen om het product  te kopen. In deze fase is het doel van een bedrijf om te laten zien waarom het  product of de dienst uniek is en  waarom het de moeite waard is  om te kopen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van demonstraties, proefperiodes of speciale aanbiedingen.

In de decision-fase is de klant aan het beslissen of hij of zij het product of de dienst daadwerkelijk gaat kopen. In deze fase is het doel van een bedrijf om te laten zien waarom het product of de dienst de beste keuze is en waarom het nu het juiste moment is om te kopen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van kortingen, gratis verzending of andere extra's.

In de loyalty-fase heeft de klant  het product of de dienst al gekocht, en is hij of zij aan het overwegen om het  opnieuw te kopen of om het bedrijf aan te bevelen aan anderen. In deze fase is het doel van  een bedrijf om te laten zien waarom het  de moeite waard is om voor het bedrijf te kiezen.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?