Internet marketing

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 250 succesvolle projecten

Internet marketing

Internet marketing, ook wel online marketing genoemd, is een vorm van marketing die gericht is op het gebruik van het internet om producten of diensten te promoten en te verkopen. Het doel van internet  marketing is om de online zichtbaarheid van een bedrijf te vergroten en om bezoekers naar de website van een bedrijf te leiden, waardoor de kans op verkoop en conversie wordt vergroot.

Er zijn verschillende  manieren waarop bedrijven internet marketing kunnen gebruiken. Een van de meest  voorkomend manieren is door middel van zoekmachinemarketing. Hierbij optimaliseren bedrijven hun website  voor zoekmachines, zodat ze hoger komen te staan in de zoekresultaten wanneer mensen naar bepaalde zoekwoorden zoeken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van  zoekmachine-advertenties, waarbij bedrijven betalen om hun website hoger te laten scoren in de zoekresultaten. Dit wordt ook wel SEA genoemd. SEA uitbesteden is een manier om meer bezoekers naar de website te trekken.

Een andere manier waarop bedrijven internet marketing kunnen gebruiken is door middel van social  media marketing. Dit  betekent dat  bedrijven hun aanwezigheid op sociale media kanalen zoals Facebook, Twitter en Instagram gebruiken om met hun doelgroep te communiceren en om hun producten of diensten te promoten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van gesponsorde  posts of advertenties op sociale media. Het kan lastig zijn de juiste strategie te vinden als het gaat om social media marketing, Facebook adverteren uitbesteden kan dan een goede oplossing zijn. 

Een derde manier waarop bedrijven internet marketing kunnen gebruiken is door middel van content  marketing. Dit betekent dat bedrijven relevante en waardevolle inhoud  produceren en delen via hun website en sociale  media kanalen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van blogposts, video's of infographics. Het doel van content marketing is om bezoekers te informeren  en te entertainen, en om hen te interesseren in het bedrijf en zijn  producten of diensten. Bijvoorbeeld door LinkedIn marketing uitbesteden kan je al veel mensen bereiken die interesse tonen in jouw content. 

In samenvatting is internet marketing een vorm van marketing  die gericht is op het gebruik van het internet om  producten of diensten te promoten en te verkopen. Er zijn  verschillende manieren  waarop bedrijven  internet marketing kunnen gebruiken, zoals zoekmachinemarketing, social media marketing en content marketing. Het doel van internet marketing is om de online zichtbaarheid van een  bedrijf te vergroten en om bezoekers naar de website van een bedrijf te leiden.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?