Marketing evenementen

 • 10+ jaar online marketing ervaring
 • 9.6 als beoordeling door klanten
 • Meer dan 82 succesvolle projecten

In de snel veranderende wereld van de (online) marketing is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste B2B trends 2024 en ontwikkelingen. Ook het bouwen van een netwerk rondom jouw bedrijf of jij als persoon, is erg belangrijk. Waar kan je nou beter op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen en met verschillende mensen in contact komen dan op marketing evenementen? In deze blog zie je een overzicht van de tofste marketing evenementen in 2024 en kom je achter de voordelen van het deelnemen aan een evenement. Wacht niet en lees snel verder!

Overzicht van marketing evenementen

Marketing is iets wat over heel de wereld wordt gedaan. Daarom vinden er in elk land ook verschillende marketing evenementen plaats, variërend van lokale workshops tot internationale conferenties. Uiteraard zijn niet alle marketing evenementen even interessant voor jou. Om een goed overzicht te hebben van marketing evenementen hebben we een klein overzicht opgesteld. Deze mag jij, wat ons betreft, niet missen. 

AI marketing event

Het eerste evenement in het rijtje marketing evenementen is het AI marketing event van Frankwatching. Op dit evenement leer je over hoe AI handig kan zijn voor jouw marketing, kijkend naar datagestuurde prestaties en klantgerichte strategieën. Ook wordt er door experts, pioniers en innovators van alles gedeeld rondom AI en marketing. Na het evenement kan jij aan de slag met het maximaliseren van de impact van AI op advertising, SEO, email marketing en marktonderzoek. 

 • Datum: 4 april;
 • Tijd: 09:00 tot 17:00;
 • Locatie: Jaarbeurs Utrecht;
 • Prijs: Vanaf €345.

 

Frankwatching content conference

Ook het tweede evenement is een marketing evenement van Frankwatching en leert je van alles over de invloed van AI op content marketing. Verwacht een dag vol inspiratie met boeiende informatie en praktische workshops. Dit allemaal gefocust op het creëren van effectieve content. Lijkt dit je wat? Aanmelden is vereist. 

 • Datum: 30 mei;
 • Tijd: 09:00 tot 17:00;
 • Locatie: Beatrix Theater Utrecht;
 • Prijs: Vanaf €345.

Digital Olympus event

Een SEO evenement mag niet ontbreken in het lijstje “marketing evenementen”. Daarom presenteren wij jou het Digital Olympus event in Eindhoven. Tijdens dit marketing evenement kom je achter de nieuwste trends in organisch verkeer. Daarnaast biedt het evenement een unieke kans om te netwerken en alles te leren omtrent SEO. 

 • Datum: 31 mei;
 • Tijd: 09:00 tot 17:00;
 • Locatie: Eindhoven of digitaal;
 • Prijs: Vanaf €499.

Email marketing automation summit

Bij EMAS 2024 komen e-mail marketing en automatisering samen. Dat is natuurlijk ideaal voor iedereen die werkzaam is in dit veld. Op dit marketing evenement kan je unieke inzichten en netwerkmogelijkheden verwachten. Daarnaast zijn er internationale experts aanwezig die jou van alles kunnen leren. 

 • Datum: 27 juni
 • Locatie: Amsterdam
 • Prijs: Vanaf €314

DigiMarCon Netherlands 2024

DigiMarCon is een van de grootste marketing evenementen van de wereld en komt begin september naar Nederland. Op dit evenement komen er sprekers van allerlei aantoongevende bedrijven in de digitale marketing, media en reclame. Super interessant dus! Het evenement is erg groot en trekt veel experts van over heel de wereld. Ideaal wanneer jij je netwerk wilt uitbreiden. Het evenement vindt plaats in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. 

 • Datum: 12 september
 • Tijd: 09:00 tot 17:00
 • Locatie: Johan Cruijff ArenA Stadium
 • Prijs: €156,08

 

Digital Marketing World Forum

Tools2Grow is een online marketingbureau gevestigd in Breda, dat B2B-organisaties verder helpt bij het realiseren van hun doelstellingen. Dit doen ze door een (gratis) betrouwbare analyse te maken. Aan de hand van data analyseren ze de huidige situatie, om vervolgens samen met jou een doelstelling te bepalen. Bij Tools2Grow ben je aan het juiste adres, want:

 • We gaan alles van A tot Z voor je regelen
 • Keuzes op basis van data
 • 10+ jaar ervaring 
 • Beoordeeld met een 9,6 door klanten
 • Meer dan 250 succesvolle projecten

Mocht je dus nog hulp nodig hebben op bijvoorbeeld het gebied van SEO, SEA of bij het bouwen van een eigen website, ben je bij Tools2Grow aan het juiste adres.

 

Internationale marketing evenementen

Naast de eerder genoemde marketing evenementen in Nederland zijn er internationaal genoeg andere marketing evenementen die interessant kunnen zijn voor jou als marketeer. Zo zijn er honderden marketing evenementen per jaar in de Verenigde Staten en ook in Engeland en Duitsland vinden er tientallen plaats. Ben jij werkzaam in het buitenland en wil je wat dichter bij huis een marketing evenement zoeken? Bezoek snel een overzicht van marketing evenementen. Hier vind je marketing evenementen over heel de wereld. 

Wat zijn marketing evenementen?

Nu je weet waar de marketing evenementen in 2024 zullen plaatsvinden, is het handig om te weten wat een marketing evenement precies betekent zodat je weet wat je kan verwachten. Marketing evenementen zijn bijeenkomsten waar marketing professionals kunnen leren over nieuwe strategieën, tools, technieken en trends. Deze evenementen kunnen van alles zijn en gaan over verschillende takken van marketing. De evenementen variëren van conferenties en webinars tot workshops en online cursussen. 

Waarom zijn er marketing evenementen?

Waarom zijn er marketing evenementen als je ook gewoon blogs kan lezen of zelf onderzoek kan doen? Marketing evenementen bieden een unieke waarde die verder gaat dan wat je kunt bereiken door alleen blogs te lezen of zelf onderzoek te doen. Zo worden er op marketing evenementen ideeën uitgewisseld en inzichten gedeeld waar jij nog nooit over na hebt gedacht. Sprekers en deelnemers brengen diverse perspectieven, ervaringen en kennis samen waardoor de leeromgeving een stuk rijker is dan die ene blog. Daarnaast is een marketing evenement bedacht om in contact te komen met allerlei andere experts in het vakgebied. Zij kunnen elkaar motiveren en inspireren. Tot slot zorgt een marketing evenement ervoor dat alle informatie op het internet wordt samengevat en geselecteerd op wat waardevol is en niet. Aangezien het internet het mogelijk maakt dat iedereen lukraak informatie kan plaatsen en delen, kan het overzicht aan, wat juist is of niet, verloren gaan.

Verschillen tussen marketing evenementen

Zoals eerder genoemd, marketing evenementen zijn er in allerlei soorten en bestemd voor verschillende onderdelen van marketing. Zo zijn er marketing evenementen specifiek voor e-mailmarketing, content marketing, SEO, SEA en noem het allemaal maar op. Elk marketing evenement biedt aparte inzichten. Wat betreft de grootte van de marketing evenementen kunnen de verschillen enorm zijn. Zo kan het ene marketing evenement een conferentie zijn voor duizenden mensen, daar waar het andere evenement een cursus is voor 10 man. Deze variatie in evenementen zorgt ervoor dat jij als professional kan bepalen wat het beste op dat moment bij jou past. 

Trends in marketing evenementen

Marketing evenementen zijn door de corona periode gaan veranderen. Tegenwoordig zie je steeds meer virtuele en hybride marketing evenementen. Daarnaast zie je af en toe zelfs marketing evenementen in de metaverse. Deze formats vergroten de toegankelijkheid en betrokkenheid omdat deelnemers over heel de wereld eenvoudig en snel kunnen deelnemen aan het marketing evenement. 

Neem deel en ervaar de voordelen

Deelnemen aan marketing evenementen biedt een heleboel voordelen voor marketeers. Hieronder zie je een opsomming van voordelen die jij kan ervaren door deel te nemen aan een marketing evenement: 

 • Kennisverrijking: Op marketing evenementen leer je van alles van professionals en mede-marketeers over verschillende trends en ontwikkelingen die belangrijk zijn voor jouw expertise. 
 • Netwerkmogelijkheden: Een marketing evenement is de perfecte plek om in contact te komen met professionals binnen jouw werkveld. Daarnaast is het een goede plek om nieuwe zakelijke leads te genereren. 
 • Inspiratie: Niet alleen wordt je kennis verrijkt op een marketing evenement. Ook kun je heel veel inspiratie opdoen door te luisteren naar professionals of collega’s die bepaalde dingen net iets anders doen dan jij. 
 • Persoonlijke ontwikkeling: Tot slot is een marketing evenement erg goed voor het verbeteren van je vaardigheden en kennis door workshops en lezingen te volgen. 

Voordelen marketing evenementen

Marketing evenementen van Tools2Grow

Ook Tools2Grow organiseert marketing evenementen om professionals te voorzien van kennis, tools en netwerkmogelijkheden. Deze evenementen variëren van workshops tot seminars. Onze professionals doen er alles aan om jou zoveel mogelijk nieuwe inzichten te geven over allerlei verschillende onderwerpen. Zo kan de focus van een evenement liggen op de B2B-sales en een andere keer weer op de nieuwste trends binnen SEO. Benieuwd naar marketing evenementen die eraan komen? Houd dan deze pagina in de gaten!

 

Vragen voor Tools2Grow? Laat het ons weten!

Heb jij vragen of wil je meer weten over marketing evenementen? Dan horen we graag van je! Tools2Grow is een full-service online marketingbureau met meer dan 10+ jaar ervaring. Onze professionals helpen je graag met vragen en bieden de beste service en ondersteuning. Kom eenvoudig en snel in contact!

 

Bijwonen van marketingevenementen biedt tal van voordelen, waaronder netwerkmogelijkheden met branchegenoten en leiders, het opdoen van nieuwe inzichten en kennis over de nieuwste trends en technologieën in de marketingwereld, en de mogelijkheid om inspiratie op te doen voor je eigen marketingstrategieën.

Bepaal eerst je doelstellingen: wil je netwerken, specifieke kennis opdoen, of nieuwe tools en technologieën ontdekken? Onderzoek vervolgens evenementen die specifiek aan deze behoeften voldoen en let op de sprekerslijst, de agenda en de thema's die behandeld worden om te bepalen welk evenement het meest waardevol voor jou zal zijn.

Ja, veel marketingevenementen bieden nu virtuele deelnamemogelijkheden aan, waarbij je vanuit het comfort van je eigen huis of kantoor kunt deelnemen. Dit kan via livestreams, webinars, en online netwerksessies, waardoor je toegang krijgt tot waardevolle content en interactie zonder te reizen.

Zorg voor voldoende visitekaartjes om te netwerken, een notitieboek of digitaal apparaat om aantekeningen te maken tijdens sessies, en eventueel marketingmateriaal van je eigen bedrijf als je dat hebt. Het is ook handig om de evenementenapp te downloaden, als die beschikbaar is, voor het laatste nieuws en updates.

Stel vooraf een plan op voor welke sessies je wilt bijwonen en met wie je wilt netwerken. Wees actief tijdens netwerkmomenten en volg na het evenement op met nieuwe contacten die je hebt gemaakt. Pas ook de geleerde inzichten toe in je eigen marketingstrategieën om de ROI van je deelname te maximaliseren.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?

Share this story: