Landingspagina

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 250 succesvolle projecten

Landingspagina

Een  landingspagina  is een specifieke webpagina die is gemaakt om bezoekers naar een website te leiden. Het doel is om bezoekers  vervolgens te laten doen wat de webpagina-eigenaar wil dat ze doen. Dit  kan bijvoorbeeld zijn: een product te kopen, aanmelden voor de nieuwsbrief of contact opnemen met het bedrijf. Je website op maat laten maken door een professional is daarom een goed idee. 

In tegenstelling tot een algemene homepage, die  bedoeld is om een overzicht te geven van de belangrijkste informatie en functionaliteiten van een website, is een  landingspagina gericht  op  één specifiek doel.  Dit doel kan bijvoorbeeld  zijn om een bepaald product te verkopen, of om bezoekers te laten  zien wat een bedrijf doet en wat de voordelen zijn van het gebruik van hun diensten.

Een  goede landingspagina is duidelijk en overzichtelijk, met een duidelijke boodschap en een duidelijk doel. Het  is ook belangrijk dat de landingspagina aansluit bij wat bezoekers verwachten te zien als ze op een advertentie of  link hebben  geklikt. Als een  bezoeker bijvoorbeeld  op een advertentie  klikt voor een specifiek product, verwacht hij of zij op de landingspagina te zien wat het product is, wat de voordelen zijn  en hoe het product te  kopen. SEO kan helpen de verwachtingen van je bezoekers nog beter aan te laten sluiten. Daarom kan je je SEO uitbesteden bij Tools2Grow. 

Een  landingspagina is dus een belangrijk onderdeel van  een website, omdat het een kans is om bezoekers te laten doen wat de  webpagina-eigenaar wil. Door een duidelijke, gerichte boodschap te hebben  en door je landingspagina aan te laten sluiten bij de verwachtingen van bezoekers, kan een landingspagina bijdragen aan het succes van  een website.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?