Klikratio

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 250 succesvolle projecten

Klikratio

Een klikratio is een maatstaf die gebruikt wordt om  de effectiviteit van een online advertentie te meten. De klikratio wordt berekend door  het aantal keren dat  een advertentie is aangeklik te delen door het totale aantal keren dat de advertentie is weergegeven  (ook wel het aantal impressies genoemd). Door SEA uitbesteden kan je de klikratio van je website verhogen. 

Stel, een advertentie is 10 keer weergegeven, en 2 keer  aangeklikt. In dat geval zou de klikratio van deze advertentie 20% zijn (2 / 10 = 0,20).

Een hoge klikratio kan wijzen  op een effectieve advertentie, omdat het betekent dat veel mensen die de advertentie hebben gezien,  er ook  op hebben geklikt. Aan de andere kant kan een lage  klikratio  erop wijzen dat de advertentie minder effectief is, omdat weinig mensen ertoe aangezet  worden om erop te  klikken.

Het is  belangrijk om te onthouden dat de klikratio  alleen een indicatie is  van de effectiviteit van een  advertentie. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand op een advertentie  klikt, zoals nieuwsgierigheid  of het feit dat de advertentie op een interessant onderwerp gericht is.

Daarom is het raadzaam  om de klikratio te gebruiken in combinatie met andere metrieken, zoals het aantal conversies (het aantal keren dat een gebruiker  een bepaalde actie heeft ondernomen na het klikken  op een advertentie). Hierdoor zal er een concreter beeld komen  over de effectiviteit van een online advertentie.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?