Instagram Marketing

Gratis advies? Start nu:

 • 10+ jaar online marketing ervaring
 • 9.6 als beoordeling door klanten
 • Meer dan 150 succesvolle projecten

Wat is Instagram marketing?

Instagram is de afgelopen jaren een van de meest populaire Social Media kanalen geworden. Maar liefst 1 miljard mensen gebruiken Instagram iedere maand. Ook jouw doelgroep is hier dus te vinden! Met Instagram marketing kun jij aan de juiste mensen jouw producten laten zien. Dit geeft jou de mogelijkheid om jouw bedrijf op de kaart te zetten. Je kunt namelijk op een visuele manier jouw verhaal vertellen en mensen inspireren om voor jouw bedrijf te kiezen.

Steeds meer Instagram gebruikers

Instagram is dus populair maar zal naar verwachting nóg groter gaan worden. Zo wordt er verwacht dat er in West Europa tot en met 2024 een flink aantal nieuwe gebruikers bijkomen. In 2024 gebruikt maarliefst 41,5% van alle internet gebruikers dit populaire platform!

Instagram statistieken
Bron: https://blog.hootsuite.com/instagram-statistics/

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?

Wat kan Instagram marketing opleveren voor jouw bedrijf?

 • Meer klanten en dus meer omzet
 • Zeer gericht een (jonge) doelgroep bereiken
 • Meer naamsbekendheid van je bedrijf

Wat is de beste Instagram marketing strategie?

Net als op Facebook kun je bij Instagram marketing jouw doelgroep heel precies targeten dankzij alle informatie die bekend is over de gebruikers. Je kunt kiezen om campagnes in te zetten voor branding van je merk of om je naamsbekendheid te vergroten, maar het is ook mogelijk je producten op de kaart te zetten. We stellen de campagnes voor je op en richten deze op de juiste doelgroep. Op Instagram is het bovendien van belang om goede content te creëren die aanspreekt tussen alle foto’s en video’s. Ook daar zorgen we voor. Vervolgens meten we de resultaten van de advertenties voor je en houden we constant in de gaten hoe we de resultaten kunnen verbeteren om jouw doel te bereiken.

Instagram marketing en de kosten

Je snapt de voordelen van Instagram marketing, maar wat gaat dat precies kosten? De kosten van Instagram marketing bestaan uit:

 • Het Advertentiebudget: dit geld gaat rechstreeks naar Instagram om zo de doelgroep te bereieken met jouw content. Dit kan al vanaf €10 per dag. Maar we zetten ook campagnes op met een advertentiebudget van €270 per dag. Alles hangt af van de winstgevendheid van de campagnes.
 • De Beheervergoeding. Een campagne opzetten is niet voldoende, je moet de campagne optimaliseren om het maximale resultaat te behalen. De beheervergoeding verschilt sterk per project en hangt af van jouw doelstellingen. Ben je benieuwd wat dit ongeveer gaat kosten? Vraag dan een gratis Quickscan aan.

Het verschil tussen Facebook Marketing en Instagram Marketing

Instagram is onderdeel van Facebook maar er zijn zeker verschillen tussen deze platformen. Instagram marketing wordt veelal ingezet wanneer er een relatief jonge doelgroep bereikt moet worden. Bijna 90% van alle Instagram gebruikers is onder de 35 jaar oud.

Hoogwaardige visuele content is cruciaal

Verder is Instagram meer visueel gericht dan Facebook. De content die je op Instagram plaatst moet dus van echt hoge kwaliteit zijn om maximaal impact te maken. Bij Facebook is dit ook belangrijk maar wel in mindere mate.

Actueel: Instagram Marketing in 2021

 • Grotere Machtspositie

  Onze experts verwachten dat Instagram steeds belangrijker gaat worden, zeker onder een jonge doelgroep. Zo valt het op dat Instagram steeds meer macht krijgt door ook functies van concurrenten over te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Snapchat. Maar ook de 'Live Rooms' van Instagram hebben veel weg van het razendsnel groeiende platform Clubhouse.

 • Een nieuw algoritme in 2021

  In 2015 was het vooral belangrijk zoveel mogelijk te posten. Maar,  het algoritme van Instagram is constant in verandering. Zes jaar later, in 2021, is voornamelijk de kwaliteit van je content cruciaal. Ook de interactie op je posts is cruciaal. Hoe meer mensen de posts liken, een reactie achterlaten, hoe groter de kans dat een post viral gaat.

Instagram algoritme marketing

Liever uitbesteden aan een Instagram Marketing bureau?

Zoals je wellicht zelf ervaren hebt is Instagram marketing echt een vak opzich. Het is belangrijk dat experts jouw campagne opzetten en constant verbeteren. We raden je daarom aan om Instagram Marketing uit te besteden aan een online marketing bureau. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag dan een gratis Quickscan aan!

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?