Geografische data

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 250 succesvolle projecten

Geografische data

Geografische data is informatie over de aard en de locatie van fysieke objecten op aarde. Dit kan bijvoorbeeld gaan over gebouwen, rivieren, bergen en  andere soorten objecten.

Geografische data wordt vaak gebruikt in verschillende wetenschappelijke en technische gebieden.  Bijvoorbeeld in de meteorologie, hier wordt geografische data gebruikt om weersvoorspellingen te maken. In de geologie wordt geografische data gebruikt om inzicht te krijgen in de samenstelling en  de structuur van de aardkorst. In de cartografie wordt geografische data  gebruikt om kaarten te maken.

Geografische data kan ook nuttig zijn voor bedrijven en organisaties. Zo kan een vervoersbedrijf geografische data gebruiken om de beste routes te bepalen voor het vervoer van goederen. Of een  winkelketen kan geografische data gebruiken om te bepalen waar nieuwe winkels moeten worden geopend.

Voor SEO kunnen geografische gegevens helpen bij het optimaliseren van inhoud voor lokale zoekopdrachten en bij het verbeteren van de lokale ranglijst in zoekmachines. Lokaal SEO uitbesteden kan bij Tools2Grow. 

Voor SEA kunnen geografische gegevens worden gebruikt om advertenties te richten op specifieke locaties en om biedingen aan te passen op basis van de geografische locatie. Zo kun je bijvoorbeeld advertenties tonen aan mensen die zich in een bepaalde stad bevinden of in een bepaalde straal rondom jouw bedrijf. Ook lokaal SEA uitbesteden kan bij Tools2Grow. 

Kortom, geografische data is informatie over de aard en de locatie van fysieke objecten op aarde. Het wordt vaak gebruikt in verschillende wetenschappelijke en technische gebieden en kan nuttig  zijn voor bedrijven en organisaties.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?