Wat is Google Display?

Wanneer het over SEA gaat wordt er vaak gekeken naar de mogelijkheden van advertenties in de zoekresultaten. Maar er is er veel meer mogelijk. Zo biedt de grootste zoekmachine Google ook de mogelijkheid om te adverteren via Google Display. Maar wat houdt dit in en op welke manier is dit een aanvulling op je SEA? 

Google Display Netwerk

Google Display

Google Display maakt gebruik van het zogeheten Google Display Netwerk. Dit is een enorme verzameling van websites die verbonden zijn aan Google. In totaal kan vrijwel heel Nederland hiermee bereikt worden. Een van de meest bekende kanalen van het Display Netwerk is YouTube. Het netwerk wordt ingezet om te adverteren en daarmee krijgt het bereik van jouw advertentie een enorme boost. Een zeer interessante vorm van SEA dus voor jouw bedrijf.

Mogelijkheden Google Display

Met het gigantische Display Netwerk tot je beschikking kun je talloze mensen bereiken. Om jouw doelgroep hieruit te kunnen halen zijn er diverse mogelijkheden om op te targeten. Je kunt je richten op mensen die bepaalde zoekwoorden gebruiken, maar ook mensen die interesse hebben in jouw product of dienst of zorgen dat je nogmaals in beeld komt bij bestaande websitebezoekers. Zo ben jij zichtbaar op de websites waar jouw doelgroep zich bevindt. Die ruime mogelijkheden zorgt ervoor dat Google Display jou aan nieuwe klanten kan helpen.

Adverteren via het Display netwerk

Wanneer je hebt uitgezocht wie je wilt bereiken kun je op verschillende manieren adverteren via het Display Netwerk. Een aantal mogelijkheden:

  • Tekstadvertenties
  • Op maat gemaakte banners
  • Video’s
  • Afbeeldingen

Bovendien kun je via Google responsieve advertenties inzetten waarbij je met verschillende koppen, beschrijvingen en afbeeldingen de perfecte advertentie door Google zelf laat samenstellen en deze in wisselende samenstellingen laat zien in het Display Netwerk. Zo speel je optimaal in op de wensen van je doelgroep.

Uitbreiden met Google Display

Ben jij benieuwd naar wat Google Display voor jou kan betekenen? Wij helpen je graag met jouw Google Display advertenties als onderdeel van je SEA strategie. Profiteer van de kansen van dit enorme netwerk en behaal meer resultaat met jouw SEA. 

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?

Share this story: