Vergroot je bedrijfssucces met Facebook advertenties

Adverteren op Facebook heeft grote voordelen voor zowel grote(re) bedrijven als voor kleine zelfstandigen. Nederland heeft op dit moment maar liefst bijna 14 miljoen social media gebruikers, waarvan 10,4 miljoen een Facebook account hebben. Daarvan scrollen ruim 7 miljoen mensen dagelijks door hun tijdlijn. De community op Facebook is het grootst van alle social media en het aantal is nog steeds groeiende. Met doelgroepgerichte advertenties vergroot je het bereik van jouw bedrijf en houd je de aandacht vast van je huidige volgers op Facebook. Bovendien kan je doelgerichte campagnes opzetten, je merk- of naamsbekendheid vergroten en verkopen stimuleren. Via handige tools op je zakelijke Facebook account worden allerlei statistieken over de resultaten van jouw campagnes samengesteld.

Facebook adverteren levert veel voordelen op

Facebook advertenties succesFacebook heeft een zeer uitgebreid pakket aan mogelijkheden voor zakelijke gebruikers. Van eenmalige acties tot doorlopende campagnes en van het vasthouden van de huidige doelgroep, tot het vinden van allerlei manieren om meer mensen geïnteresseerd te laten raken in jouw product of bedrijf. Dit, en het feit dat ook zakelijke posts via dit social media platform heel veel gedeeld wordt door Facebook gebruikers, maken dat de mogelijkheden om klanten te genereren nagenoeg eindeloos zijn. Via Facebook adverteren levert je dan ook snel een flink aantal voordelen op.

Analyseer je inspanningen op Facebook

Behalve het aantal likes en reacties op een door jou geplaatste campagne of content op jouw bedrijfspagina, is het dashboard voor zakelijke gebruikers een zeer belangrijke tool om te zien of jouw doelstellingen behaald zijn. Via allerlei statistieken word je al snel duidelijk of de geplaatste content heeft gewerkt of dat er nog het nodige verbeterd kan worden. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn om jouw bedrijf, product of dienstverlening bij de nog steeds groeiende Facebook community te lanceren, kan het lastig zijn om hier de juiste weg in te vinden. Gelukkig zijn er specialisten die jou daarin van A tot Z kunnen begeleiden.

Voordelen Facebook adverteren facebook op een rijtje

Online adverteren is in de huidige tijd niet meer weg te denken. Facebook is daarbij, met verreweg de grootste groep "delers", een belangrijke bron voor jouw advertenties. De voordelen van Facebook adverteren op een rijtje:

1. Vergroten zichtbaarheid

"Show, don't tell" is een gevleugelde uitspraak, ook in de reclamewereld. Vandaag de dag zijn mensen meer visueler ingesteld dan ooit. Facebook is dan ook het ultieme middel om jezelf, je bedrijf en je producten te laten zien. Dat kan door middel van foto's, korte filmpjes of infographics.

2.Naamsbekendheid van je product of merk vergroten

Naamsbekendheid of merkbekendheid is een van de belangrijkste manieren om jouw zichtbaarheid te vergroten, maar ook om bestaande klanten te behouden. Bedenk een pakkende slogan voor je bedrijf, merk of product en herhaal dit. Via Facebook is het mogelijk om jouw naamsbekendheid onsterfelijk te maken.

3. Nieuwe leads verzamelen

Er zijn allerlei manieren om nieuwe leads te genereren, maar Facebook is hiervoor een van de beste middelen. Dankzij allerlei handige tools kan je bijvoorbeeld een webinar starten, een online vragenlijst plaatsen of klanten naar je nieuwsbrief leiden. Het doel is om mensen geïnteresseerd te maken voor jouw product, merk of bedrijf. Je verzamelt tegelijkertijd ook potentiële klantgegevens.

4. Meer verkopen genereren

Al je inspanningen zijn natuurlijk niet veel waard wanneer je geen stijging bemerkt in je omzet. Door gerichte campagnes op te zetten verhoog je meetbaar de kans op verkoop van je producten. Je kunt dit onder andere doen door succesvolle campagnes te herhalen, met nieuwe wendingen voort te borduren op huidige advertenties of door telkens één aspect uit je assortiment te belichten.

succes met Facebook advertentiesWelke advertentiemogelijkheid je ook gebruikt, uiteindelijk wil je waarschijnlijk dat mensen het eerst aan jouw product of merknaam denken wanneer zij tot aankoop van een product of dienst willen overgaan. Het grote voordeel van het gebruiken van Facebook als middel hiertoe is dan ook, dat hier al snel sprake is van een sneeuwbaleffect. Plaats een advertentie of een infographic op je zakelijke pagina die opvalt, en het wordt waarschijnlijk heel vaak gedeeld.

Het belang van succesvolle Facebook campagnes

Door de juiste tools te gebruiken op Facebook, kan je jouw bedrijf een enorme boost geven. Het is heel lastig om precies te weten welke campagnes succesvol kunnen zijn. Gelukkig hoe je dit niet zelf te doen. Onze marketing specialisten kennen de wereld van Facebook van haver tot gort en kunnen jouw B2B of B2C bedrijf met een gerichte aanpak op maat succesvol laten zijn. Samen met jou bepalen we de meest optimale aanpak, waarbij de kosten binnen de perken blijven.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?

Share this story: