Influencer marketing inzetten voor jouw onderneming

Influencer marketing - waarom en hoe werkt het?

Vandaag de dag is merkloyaliteit belangrijker dan ooit. Terugkerende klanten zorgen niet alleen voor een beter imago, maar ook voor meer rendement. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om hier een keer goed in te investeren. Hoe je dat doet? Het inzetten van influencer marketing voor jouw bedrijf is daar een bekend voorbeeld van. Je leest er alles over in dit artikel.

Social media voor advies

Vandaag de dag is social media een enorm belangrijke tool om in te zetten voor jouw bedrijf. Social media wordt door consumenten gebruikt voor het krijgen van advies. Denk hierbij aan platforms zoals Instagram, TikTok en Facebook. Door te kiezen voor influencer marketing, worden het bereik, de authenticiteit en de persoonlijkheid van individuen gebruikt. 

Bereik de gewenste doelgroep

Moet je nog merkbekendheid genereren of zet je graag een nieuw product in de de markt? In beide gevallen is het een slim idee om influencers in te zetten. Influencers hebben hun eigen kant-en-klare volgers en hebben daardoor een eigen fanbase opgebouwd in de loop van de tijd. Dit betekent niet dat je altijd hoeft te kiezen voor influencers met een enorm bereik. Sterker nog, uit tal van onderzoeken blijkt dat ook het inzetten van een micro-influencer enorm veel impact kan hebben op de resultaten van jouw onderneming. Hierdoor is er voor vrijwel ieder marketingbudget wel een geschikte influencer te vinden. 

Een product krijgt een gezicht

Laten we eerlijk zijn, het is niet altijd even gemakkelijk om een product goed onder de aandacht te krijgen. Misschien heb je te maken met veel concurrentie of er is een andere reden waardoor de verkopen een extra boost kunnen gebruiken. Een product krijgt meteen een gezicht door een influencer in te schakelen. Dit maakt het product vele malen persoonlijke er tastbaarder. Let er daarom wel altijd op dat je een influencers inschakelt die dezelfde normen en waarden hanteert als jij doet binnen het bedrijf. Op deze manier kan de boodschap achter het product beter worden verteld en kom je dus geloofwaardiger over. En dat is natuurlijk wel zo goed om te weten.

Social media kanalen overnemen

Het vertellen van verhalen is vandaag de dag belangrijker dan ooit. De online wereld gaat immers veel verder dan enkel het aanbieden van een product. Streef je ernaar om meer in verbinding te komen met jouw volgers of potentiële volgers? Ook dan is het een erg goed idee om te kiezen voor influencer marketing. Een influencer leent zich ook erg goed om verschillende social media kanalen over te nemen. Dit kun je bijvoorbeeld ruim van tevoren aankondigen, zodat je meer en meer volgers krijgt op verschillende social media kanalen.

Waarom influencer marketing uitbesteden aan een bureau?

Je denkt er misschien niet zo snel over na. Maar als je influencer marketing goed in wilt zetten, kost dit enorm veel tijd en energie. Denk hierbij aan het opstellen van de strategie, het uitzoeken van de juiste influencer en het scoren van de juiste deal op het gebied van het budget. Kies er daarom altijd voor om deze vorm van marketing uit te besteden aan een marketing bureau.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?

Share this story: