Host

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 250 succesvolle projecten

Host

In de context van computers en het internet, is een host een apparaat of computer die diensten aanbiedt aan andere computers  of apparaten die zijn verbonden met het internet.

Er zijn verschillende soorten hosts, afhankelijk van de diensten die ze aanbieden. Bijvoorbeeld een webhost,  dit is een host die diensten aanbiedt voor het hosten van websites. Of een mailserver, dit is een host die diensten aanbiedt voor het verzenden en ontvangen van e-mails. Ook is er een game-server  dit is een host die diensten aanbiedt voor het hosten van online multiplayer games.

Hosts kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld, als je een website op maat wilt laten maken. Je hebt dan  een webhost nodig om de website op te slaan en te laten zien aan bezoekers. Als je een e-mail wilt versturen, heb je een mailserver nodig om de e-mail te verzenden en te ontvangen. En als je een online game wil spelen, heb je een game-server nodig om de game te hosten en te laten draaien.

Kortom, een host is een apparaat of computer die diensten aanbiedt aan andere computers of apparaten  die zijn verbonden met het internet. Hosts kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, afhankelijk van de diensten die ze aanbieden.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?