Hoe werkt LinkedIn marketing?

Is LinkedIn Marketing al een onderdeel van jouw marketingmix? Naast Facebook en Instagram is LinkedIn een belangrijk marketingonderdeel geworden voor veel bedrijven. Maar voordat je besluit wat je hiermee moet is het van belang om te weten hoe het werkt. Want wat kun je met LinkedIn en hoe levert het ook iets op voor jouw bedrijf?

Waarom LinkedIn marketing?

Uitbesteden van LinkedIn marketingOm te beginnen, waarom zou je überhaupt aan marketing doen via LinkedIn? Dat heeft een hele goede reden. LinkedIn is namelijk het b2b marketingkanaal. Op dit platform vind je bedrijven, ondernemers en professionals die allen bezig zijn met netwerken en het delen van zakelijke content. Een ideale plek dus om jouw bedrijf in de markt te zetten, zeker als jouw doelgroep bestaat uit andere bedrijven. Tijd dus om een zakelijk profiel aan te maken.

Zenden of interactie: hoe bereik je mensen?

Als je eenmaal zichtbaar bent op LinkedIn moet je een netwerk op gaan bouwen. Je kunt je connecties uitbreiden om het bereik te volgen maar uiteindelijk is het belangrijk dat je waardevolle content gaat delen en gaat interacteren. Want dan ga je pas echt veel mensen bereiken. Hiervoor is het belangrijk dat je regelmatig content deelt, waarin je inhoudelijke kennis deelt of laat zien waar jouw bedrijf voor staat.

Wat plaats je?

In tegenstelling tot concurrentie als Instagram, waar alleen foto’s en video’s goed scoren, is LinkedIn uitstekend geschikt voor het delen van professionele content, zoals een whitepaper of e-book. Buiten dat de context van LinkedIn zich uitstekend leent voor marketing is het ook een plek om autoriteit uit te stralen. Je kunt je kennis namelijk delen met vakmensen en laten zien dat je weet waar je over praat. En dat kan je niet alleen een sterk merk opleveren, maar ook leads voor je bedrijf.

Wat levert LinkedIn marketing je op?

Het doel van Linkedin marketing is dat je de aandacht trekt van je doelgroep en mensen jouw bedrijf leren (her)kennen. Dankzij die awareness kan je echter veel meer halen uit LinkedIn. Want dat is waar je het uiteindelijk voor doet, resultaat behalen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw LinkedIn marketing succesvol is?

Resultaat via LinkedIn marketing

Linkedin Marketing uitbestedenIn tegenstelling tot het promoten van je product of dienst, wat op Facebook en Instagram vaak wordt gedaan, is LinkedIn meer geschikt voor een indirecte aanpak. Je bouwt door middel van kennisdeling en interactie een relatie op met je doelgroep, waarna deze interesse krijgt in jouw product en een aankoop gaat overwegen. Op deze manier kan LinkedIn marketing jouw bedrijf nieuwe klanten opleveren.

Aan de slag met LinkedIn

Wil jij het meest gebruikte b2b platform inzetten om jouw bedrijf op de kaart te zetten voor jouw zakelijke doelgroep? Dan is het tijd om met LinkedIn marketing te beginnen. Je kunt er altijd voor kiezen om je LinkedIn marketing uit te besteden om zo zeker te zijn van waardevolle content en een gerichte strategie voor meer resultaat. Ben je benieuwd naar hoe we jou kunnen helpen aan meer resultaat? Vraag dan direct een vrijblijvende quickscan aan!

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?

Share this story: