Direct marketing

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 250 succesvolle projecten

Direct marketing

Direct marketing is een manier van marketing waarbij adverteerders rechtstreeks contact opnemen met hun doelgroep.   Dit kan op verschillende manieren, zoals via e-mail, post, telefoon of sms. Het doel van direct marketing is  om de doelgroep te overtuigen om een aankoop te doen of om de doelgroep te overtuigen om zich te abonneren op een dienst.

Direct marketing vereist dat  van adverteerders dat ze hun doelgroep goed kennen en dat ze weten hoe ze hen moeten  benaderen. Adverteerder kunnen de doelgroep leren kennen door bijvoorbeeld het verzamelen van gegevens over de  interesses en behoeftes van de doelgroep. Op basis hiervan kunnen  gerichte boodschappen en aanbiedingen gecreëerd worden. 

Een voorbeeld van direct marketing is een bedrijf dat een e-mail verstuurt naar een lijst met klanten. In deze e-mail wordt een nieuw product of  dienst promoot. Door de klanten rechtstreeks te benaderen, wordt de kans op aankoop vergroot door ze bijvoorbeeld direct naar de website te verwijzen. Je website op maat laten maken zorgt ervoor dat je een gepersonaliseerde website hebt die precies aan jouw wensen voldoet. 

Direct marketing kan effectief zijn in bepaalde situaties, zoals bij producten of diensten die specifiek gericht zijn op  een doelgroep. Het vereist echter wel van adverteerders dat ze hun doelgroep goed kennen en dat ze de juiste boodschappen en aanbiedingen gebruiken die aansluiten bij de doelgroep.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?