Deepselling

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 250 succesvolle projecten

Deepselling

Deepselling is een verkooptechniek waarbij de verkoper de klant grondig informeert over het product of de  dienst die hij of zij verkoopt. Dit doet de verkoper door voordelen, kenmerken en technische details uitgebreid te bespreken, zodat de klant een goed  beeld krijgt van wat hij gaat kopen. Normaal gesproken gaat dit face-to-face, maar het is natuurlijk ook mogelijk om dit te doen via social media. Je LinkedIn marketing uitbesteden zorgt ervoor dat je de product of dienst duidelijk en met de optimalisatie voordelen op social media wordt geplaatst. 

Deepselling is  gericht op het overtuigen van de klan. De klant moet overtuigd worden dat het product of de dienst aan zijn of haar behoeften voldoet en  dat het product de beste keuze is. De verkoper doet dit door cijfers en feiten te vertellen, vragen te stellen en voordelen en garanties te bieden.

Deepselling vereist van de verkoper dat hij of zij grondig kennis heeft van het product of de dienst. Ook vereist het  van  de verkoper dat hij goed kan luisteren naar de behoeften en wensen van de klant. Op deze manier kan de verkoper de juiste argumenten  gebruiken om de klant te overtuigen.

Deepselling  kan effectief zijn in bepaalde situaties. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van complexe producten of diensten waar de klant veel informatie over nodig heeft voordat hij of zij een beslissing neemt. Echter, deepselling kan ook als drukkend en  onpersoonlijk ervaren worden. Het is dus belangrijk om de juiste balans hierin te vinden.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?