De beste tijd om te posten op Linkedin in 2023! - Tools2Grow

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 82 succesvolle projecten

Beste tijd om te posten op LinkedIn 2023

Met de komst van social media hebben bedrijven de mogelijkheid gekregen om hun content te delen met hun doelgroep. LinkedIn is een van de meest populaire social media platforms voor bedrijven en professionals om hun content te delen. Maar als het gaat om het plannen van posts op LinkedIn, is het belangrijk om de juiste tijd te kiezen. In deze blog zullen we uitleggen wat de beste tijd is om te posten op LinkedIn in 2023. We zullen ook een analyse doen van gebruikersactiviteit op LinkedIn in 2023, zodat je kunt zien hoe en wanneer jouw content het beste kan worden gepost. Daarnaast geven we tips over hoe uw content optimaal kan worden gepland op de meest effectieve tijden.

Wat is de beste tijd om te posten op LinkedIn?

Als het gaat om het posten op LinkedIn, is het belangrijk om het gebruikersgedrag en de betrokkenheid bij verschillende tijdstippen en dagen van de week te analyseren. Door deze analyse kunnen we piekmomenten identificeren waarop het bereik en de interactie het grootst zijn. Om de beste tijd te bepalen om te posten op LinkedIn, is het goed om naar verschillende trends te kijken. In 2023 zijn er drie belangrijke trends waar je rekening mee moet houden:

  1. De mens achter het bedrijf. Mensen vertrouwen liever een persoon dan een merk. Daarom wordt het op Linkedin steeds belangrijker om persoonlijker te posten
  2. Gemeenschappen. In 2023 wordt het opbouwen van gemeenschappen en relaties steeds belangrijker.
  3. Creativiteit: Door de komst van AI-generated content is er steeds minder creativiteit. Daarom wordt creativiteit steeds meer gewaardeerd

De beste dagen om te posten op Linkedin zijn:

  • Dinsdag 15:00 uur
  • Donderdag 15:00 uur

Waarom moet je op het juiste tijdstip posten?

De beste tijd om te posten op Linkedin is heel belangrijk.. Door op het juiste moment te posten, kan je meer likes, reacties en shares krijgen. Daarnaast is het ook belangrijk om het gedrag van je doelgroep te begrijpen, zodat je kunt bepalen welke tijden het meest effectief zijn. LinkedIn is een zakelijk social media platform. Dus de beste tijd om op Linkedin te posten is tijdens kantooruren.

Op welke dagen kan je het best niet posten?

Naast het bepalen van de beste tijd om te posten, is het ook belangrijk om te weten op welke dagen je het beste niet kunt posten. Door te analyseren welke dagen de minste activiteit en betrokkenheid hebben, kun je voorkomen dat je posts minder opvallen. Daarnaast is het ook belangrijk om de dagen te vermijden waarop de concurrentie het hoogst is en de zichtbaarheid en interactie verminderd zijn. Op LinkedIn zitten vooral werknemers en werkgevers. En die zijn vaak het actiefst tijdens kantooruren. Na kantooruren posten op LinkedIn is dus minder effectief

Hoe zorg je nog meer voor optimale posts op LinkedIn?

Om je content optimaal te laten presteren op LinkedIn, is het belangrijk om waardevolle en relevante content te creëren voor je doelgroep. Je kunt ook visuele elementen en multimedia gebruiken om de aandacht te trekken. Verder is het belangrijk om je LinkedIn-profiel te optimaliseren en relevante zoekwoorden te gebruiken.

Succes behalen via LinkedIn?  Tools2Grow helpt je graag!

Als je op zoek bent naar strategieën om je content op LinkedIn succesvol te maken, dan kunnen de diensten van Tools2Grow je hierbij helpen. Tools2Grow is een fullservice online marketing bureau. Waaronder het opzetten van een effectieve social media campagne. Verder kan Tools2Grow je ook helpen met andere online marketing diensten zoals: zoekmachineoptimalisatie, zoekmachine adverteren en website bouwen.

Interesse hierin? Neem contact met ons op!

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?

Share this story: