CRM / Customer relationship management

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 250 succesvolle projecten

CRM / Customer relationship management

CRM, ofwel customer relationship management, is een managementsysteem waarmee bedrijven hun relaties met  klanten beheren en verbeteren. Het doel van CRM is om een positieve en waardevolle relatie met klanten te creëren, waardoor zij langer klant blijven en hierdoor uiteindelijk meer geld uitgeven.

CRM maakt gebruik  van technologieën en software om klantgegevens te verzamelen en te analyseren. Zo kan een bedrijf bijvoorbeeld informatie verzamelen  over de aankopen van een klant, over zijn of haar interesses en wensen of over zijn of haar klachten en feedback. Door een website op maat te laten maken kan je deze manieren om informatie te verzamelen implementeren op de website. 

Met deze gegevens kan  een bedrijf of organisatie gerichte strategieën en tactieken ontwikkelen om de tevredenheid en loyaliteit van klanten te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door het bieden van persoonlijke aanbiedingen of het bieden van klantenservice  op maat.

CRM is dus een belangrijk onderdeel van elk bedrijf of organisatie, omdat het bijdraagt aan de tevredenheid  en loyaliteit van klanten. Door de juiste technologieën  en software te gebruiken, kan CRM een positief effect hebben op de omzet en winst van een bedrijf.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?