CPM / Cost per sale

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 250 succesvolle projecten

CPM / Cost per sale

CPS, ofwel cost per  sale, is een manier van online marketing waarbij de adverteerder betaalt voor elke verkoop die hij of zij genereert. Dit is een populair model omdat het de adverteerder in staat stelt om zijn of haar kosten te beheersen en omdat de adverteerder op deze manier kan meten of de advertentie effectief  is.

Het bedrag dat de adverteerder betaalt bij een verkoop varieert. Dit hangt af  van het doel van de advertentie en het publiek dat de adverteerder wil bereiken.

CPS werkt het beste wanneer de advertentie duidelijk is en aansluit bij de behoeften en interesses van de gebruiker.  Zo is de kans groter  dat de gebruiker een aankoop doet en dat de adverteerder zijn of haar doelen bereikt.

CPS kan worden gebruikt  in combinatie  met andere online marketing modellen, zoals CPA (cost per action) of CPC (cost per click) door middel van SEA uitbesteden. Zo kan de adverteerder verschillende kanalen en strategieën combineren om zijn of haar doelen te bereiken.

Conclusie, CPS is een effectief model voor online marketing,  waarbij de adverteerder betaalt voor elke daadwerkelijke  verkoop die hij of zij creëert. Zo kan de adverteerder zijn of haar kosten beheersen en de effectiviteit van de advertentie meten.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?