CPM / Cost per mille

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 250 succesvolle projecten

CPM / Cost per mille

CPM, ofwel cost per  mille, is een manier van online marketing waarbij de adverteerder betaalt voor elke duizend keer dat een advertentie wordt  getoond. Dit is een populair model omdat het de adverteerder in staat stelt om zijn of haar kosten te beheersen en te meten hoe effectief de advertentie  is. Een manier om dit effectief uit te voeren is door je SEA uit te besteden

Het bedrag dat de adverteerder betaalt varieert. Dit is afhankelijk  van het doel van de advertentie en het publiek dat de adverteerder wil bereiken.

CPM werkt het beste wanneer  de advertentie duidelijk is en aansluit bij de behoeften en interesses  van de gebruiker. Zo  is de kans groter dat de gebruike de advertentie ziet en dat de adverteerder zijn of haar doelen bereikt.

CPM kan worden  gebruikt in combinatie met andere online marketing modellen, zoals CPA (cost per action) of CPC (cost per click). Zo kan de adverteerder verschillende kanalen en strategieën combineren om zijn of haar doelen  te bereiken.

Al met al is CPM een effectief model voor online marketing, waarbij de adverteerder betaalt voor elke duizend keer dat een advertentie  wordt getoond.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?