CPA / Cost per click

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 250 succesvolle projecten

CPA / Cost per click

CPC, ofwel cost per  click, is een manier van online marketing waarbij de adverteerder betaalt voor elke keer dat een gebruiker op een advertentie klikt. Dit is een populair model omdat het de adverteerder in staat stelt  om zijn of haar kosten te beheersen en te meten hoe effectief de advertentie is.

Bij CPC betaalt de adverteerder een bepaald bedrag  voor elke keer dat een gebruiker op de advertentie klikt. Dit bedrag kan variëren, dit is  afhankelijk van het doel van de  advertentie en het publiek dat de adverteerder wil bereiken. Weet je niet zo goed hoe je dit moet budgetteren? SEA uitbesteden aan Tools2Grow zorgt ervoor dat professionals voor jou aan de slag gaan om de juiste betaalde campagnes live te zetten. 

CPC  werkt het beste wanneer de advertentie duidelijk is en aansluit bij de behoeften en interesses van de gebruiker. Zo is de kans grote dat de gebruiker op de advertentie klikt en dat de adverteerder zijn of haar doelen  bereikt.

CPC kan worden gebruikt in combinatie met andere online marketing modellen, zoals CPA (cost per action) of CPM (cost per thousand impressions).  Hierdoor kan de adverteerder verschillende kanalen en strategieën combineren om zijn of haar doelen te bereiken.

Al met al is CPC  een effectief model voor online marketing, waarbij de adverteerder betaalt voor elke klik op zijn of haar advertentie. Zo kan hij of zij zijn of haar kosten beheersen en de effectiviteit van de advertentie meten.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?