CPA / Cost per action

  • 10+ jaar online marketing ervaring
  • 9.6 als beoordeling door klanten
  • Meer dan 250 succesvolle projecten

CPA / Cost per action

CPA, ofwel cost per  action, is een manier van online marketing waarbij de adverteerder betaalt voor een bepaalde actie die de gebruiker uitvoert. Dit kan bijvoorbeeld het invullen van een formulier, het aanmelden voor een nieuwsbrief of het aanklikken van een link zijn.

CPA is een populair model, omdat het  enkel betaald wordt wanneer de gebruiker daadwerkelijk iets doet wat de adverteerder wil. Zo kan de adverteerder zijn of haar kosten beter beheren en is er minder kans op verspilling van budget.

CPA werkt het beste wanneer de actie die de gebruiker moet uitvoeren duidelijk is en het publiek specifiek is. De kans  is dan namelijk groter dat de actie daadwerkelijk wordt uitgevoerd en dat de adverteerder zijn of haar doelen bereikt.

CPA kan  worden gebruikt in combinatie met andere online marketing modellen, zoals CPM (cost per thousand impressions) of CPC (cost per click).Je SEA uitbesteden aan Tools2Grow is een manier om deze online marketing modellen samen te combineren.  De adverteerder kan op deze manier verschillende kanalen en strategieën combineren om zo zijn of haar doelen te bereiken.

CPA is dus een effectief en flexibel  model voor online marketing, waarbij de adverteerder enkel betaalt voor daadwerkelijke acties van de gebruiker.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?