Bereik vergroten met Display banners

Het adverteren met behulp van Display banners kan een enorme boost zijn voor jouw SEA. Dat heeft alles te maken met het grote bereik van het netwerk waarop je jouw banners kunt loslaten. Hierin moet je wel bekijken wat bij jouw bedrijf past en ervoor zorgen dat het bereik binnen jouw doelgroep valt, anders is het vooral schieten met hagel. Dan kan het vergroten van het bereik via het Display netwerk veel resultaat opleveren voor je bedrijf.

Bereik via Display Netwerk

Bereik Display BannersDisplay maakt gebruik van het zogeheten Display Netwerk. Dit complete netwerk van partners van Google geven je de mogelijkheid om te adverteren in een zeer grote online omgeving. Je kunt hierbij zelf kiezen hoe specifiek je wilt adverteren. Het Display Netwerk kent hele algemene websites met een heel breed publiek, maar ook specifieke website voor een relatief klein publiek met een hoge relevantie voor jouw bedrijf. Je kunt deze op verschillende manieren bereiken.

Uitbreiding doelgroep

Met Display kun je dus je bereik enorm vergroten. Om te zorgen dat de juiste mensen benaderd in het gigantische Display netwerk is het belangrijk om deze uitbreiding specifiek in te stellen. Dit kan door je potentiële doelgroep uit te breiden via de targeting uitbreiding van Google Display. Zonder dat je hiervoor zelf iets hoeft in te stellen zorgt Google ervoor dat je de juiste mensen op de juiste plaats en het juiste moment bereikt. 

Display Banners

Display BannersOm jouw bedrijf te promoten en mensen kennis te laten maken met jouw merk kun je in het Display netwerk gebruik maken van zogeheten banners. Deze worden ergens op de websites uit het Display netwerk vertoond en zorgen ervoor dat jouw naam bij het publiek bekend wordt. Dit kan door middel van dynamische Display banners, die meestal worden gemaakt in html-5 en zijn in verschillende afmetingen te maken.

Responsieve advertenties

Om het bereik nog groter te maken kun je gebruikmaken van zogenaamde responsieve advertenties. Hierbij lever je afbeeldingen, kopteksten en beschrijvingen aan, waarna er automatisch advertenties worden opgesteld. Zo kan de advertentie altijd worden aangepast aan de beschikbare advertentieruimte en kun je op veel meer sites terecht met jouw advertentiemateriaal. Bovendien wordt niet alleen het formaat en de indeling geoptimaliseerd, ook de prestaties verbeteren met responsieve advertenties, doordat de best werkende combinaties worden weergegeven in het Display Netwerk.

Profiteren met Display banners

Wil jij het bereik van jouw bedrijf flink laten groeien? Bekijk dan de mogelijkheden van het Display Netwerk voor jouw SEA strategie. Laat de kansen voor jouw bedrijf bekijken door specialisten op het gebied van SEA en behaal meer bereik met jouw advertenties. 

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?

Share this story: